L’elevador es nodreix d’energia neta de panells solars fotovoltaics, de manera que no necessita endollar-se a la xarxa elèctrica.

Zardoya Otis ha presentat un nou model d’ascensor que no necessita de la xarxa elèctrica per al seu funcionament: el Otis Gen2 Switch Solar. Aquest ascensor genera la mateixa energia que consumeix en estar connectat a uns panells fotovoltaics, de manera que l’estalvi en la factura de la llum és del cent per cent. El llançament s’ha celebrar al centre industrial que la companyia té al Parc Tecnològic de Leganés (Madrid).

Ascensor de poliuretà.

El Otis Gen2 Switch Solar funciona amb energia cent per cent neta, produïda per uns panells solars fotovoltaics connectats a l’ascensor, que li proporcionen l’energia que necessita per al seu funcionament.Gràcies al seu sistema d’acumuladors, l’ascensor emmagatzema també l’energia que genera quan baixa carregat o puja buit, per tant la seva autonomia de la xarxa elèctrica és total.

El sistema Gen2 de cintes planxes d’acer recobertes de poliuretà permet aplicar els últims avenços tecnològics per aconseguir ascensors silenciosos i aconseguir un estalvi energètic de fins al 75 per cent pel que fa als ascensors convencionals. També fa possible que el Otis Gen2 Switch Solar no generi residus contaminants i sigui molt més eficient.

Aquest ascensor redueix el desgast de l’ascensor davant d’un model convencional. Les cintes planes d’acer recobertes de poliuretà no necessiten politges ranurades, reduint el desgast i incrementant la durabilitat. En utilitzar una màquina sense engranatges, es redueixen les parts mòbils i, per tant, es minimitza la possibilitat d’incidències. L’estat de les cintes planes està monitoritzat 24 hores al dia, els 365 dies de l’any gràcies al dispositiu Premi, que detecta electrònicament qualsevol anomalia.

Via: www.construible.es