casa10

Per què certificar?

Què és exactament i para què serveix?

Actualment hi ha un desconeixement generalitzat sobre la certificació energètica d’edificis, així com sobre l’estalvi energètic que ens pot suposar, a causa de la falta d’informació que hi ha del certificat energètic i del nou marc normatiu sobre el qual marca les directrius a seguir.

Perquè vostè pugui demanar la seva sol·licitud de certificació sense dubtes i amb total convenciment li anem a aclarir alguns punts importants que li van a fer canviar el seu semblar davant aquesta etiqueta.

Quan algú va a comprar una rentadora ningú dubta a triar la que tingui la classe energètica A o A++, llavors, ¿per què no triem, davant les mateixes possibilitats, un immoble que consumeix menys que un altre de similars característiques?

El certificat d’eficiència energètica li permet identificar la qualificació energètica del seu edifici, amb el previ estudi d’anàlisi realitzat per un tècnic certificador i així obtenir els índexs d’emissions de kg CO2/m2 en calefacció, refrigeració, aigua calenta sanitària i il·luminació. Vostè podrà tenir més informació sobre el seu edifici i com contribueix a l’estalvi energètic a més de reduïr la despesa econòmica dels serveis energètics actuals.

Un edifici emmarcat en classe alta (A, B) es caracteritza per una alta eficiència energètica i tindrà, per tant, un menor consum de combustible i electricitat. Això permetrà un estalvi energètic i el consegüent benefici econòmic tant per a la seva butxaca com per al medi ambient, gràcies a un estalvi constant de totes les despeses relacionades amb els consums (aigua calenta, calefacció, refrigeració, electricitat, …).

Els beneficis de realitzar el certificat d’eficiència energètica

Realitzar la certificació energètica i conèixer la classe d’etiqueta del seu edifici, pot ser molt beneficiós per a vostè i per als quals decideixin comprar o llogar la seva propietat.

Si una persona que vol llogar un immoble i es debat entre dos apartaments, aquest triarà l’edifici amb una qualificació energètica més alta, ja que com a resultat pagarà menys en calefacció/refrigeració i aigua calenta. Realitzar una despesa en el certificat d’eficiència energètica, pot contribuir així a diferenciar-se per vendre o llogar la propietat. Existeix la possibilitat també d’implantar mesures de millora en el seu immoble per així millorar la seva qualificació i per tant que el nostre habitatge consumeixi menys, sempre justificat pel fet que els costos de la inversió siguin rendibles davant l’estalvi energètic produït.

10089_600956469928468_564734861_n

No obstant això, si el certificat d’eficiència energètica classifica la seva propietat en una classe baixa tampoc la certificació energètica et portarà a cap desavantatge, ja que les despeses per a la realització del certificat d’eficiència energètica seran inclosos en el preu de venda o arrendament.

Així que la certificació energètica dels edificis no han de considerar-se un impost més de l’administració, sinó més aviat una eina important per a la millora energètica contínua dels nostres habitatges i un pensament cap a un món més eficient i sostenible.

 

Energia01

 

Energia02