dreamstime_m_54379802-454x340

Tom Saunders, Investigador Sènior i Peter Baeck, Investigador Principi a Nesta detall com l’Internet de les coses té un gran potencial per transformar les ciutats …

L’Internet de les coses i el seu cosí més abstracte de la ciutat intel·ligent té un gran potencial per transformar la forma en què s’executen les ciutats. No obstant això, tot i les enormes sumes invertides en els contenidors intel·ligents, fanals intel·ligents i els pilots de la ciutat d’ample de detecció arreu del món, hi ha poca evidència que aquestes tecnologies han ajudat els governs municipals aborden qüestions que ells o els seus ciutadans s’enfronten. Innovar recentment llançat £ 10m d’Internet del Regne Unit de les coses ciutats manifestant gener competència podria recórrer un llarg camí per ajudar a generar aquesta evidència. Amb el seu objectiu de crear un model per al futur desenvolupament de les ciutats intel·ligents en el Regne Unit com a nivell internacional, el que si l’enfocament experimental sobre?

En les últimes 2 dècades l’etiqueta ‘smart city’ s’ha aplicat a una família de tecnologies que poden accelerar el flux de les coses per la ciutat i reduir les frustracions físiques de la vida urbana – el trànsit que flueix lliure en comptes de melmelades; fluxos intel·ligents d’energia i menys residus; serveis públics de millor dirigits, on més es necessiten. Els defensors d’aquest enfocament de dalt a baix a la ciutat intel·ligent sovint s’han enfrontat crítiques: per estar massa preocupat amb el maquinari en lloc de amb la gent;massa centrat en la recerca d’usos de les noves tecnologies en lloc de trobar tecnologies que poden resoldre els apressants problemes; i per emfatitzar la comercialització i promoció, a costa de proves contundents i provar solucions en el món real.

En el recent informe de Nesta, ‘repensar les ciutats intel·ligents des de la base 2, “sostenim que amb èxit les ciutats intel·ligents del futur combinaran els millors aspectes de la infraestructura tecnològica alhora que la major part del creixement potencial de l” tecnologies de col·laboració ‘, tecnologies que permeten una major col·laboració entre les comunitats urbanes i entre els ciutadans i els governs municipals. Sobre la base del nostre informe, oferim ciutats que volen executar Internet de les Coses pilots les 5 recomanacions següents sobre com fer que això passi:

Establir un “centre ciutadà intel·ligent” per impulsar la innovació en tecnologies de col·laboració

Al costat de la inversió en projectes de maquinari, els pilots d’explorar el potencial d’Internet de les coses per permetre una major col·laboració amb els ciutadans. Per a això, el pilot hauria d’establir un “centre ciutadà intel·ligent.”

Un dels objectius principals del centre ha de ser invertir en i provar tecnologies de col·laboració ”, amb un enfocament en 4 mètodes emergents que estan ajudant els governs municipals s’involucren i permeten als ciutadans: l’economia col·laborativa, crowdsourcing de dades, intel·ligència i crowdfunding col·lectiva. El centre s’ha d’utilitzar per generar i compartir dades amb altres ciutats de les maneres més eficaces per involucrar els ciutadans. L’Oficina d’Innovació Seül, i l’Oficina de l’alcalde de Boston de Mecànica de Nova Urbanes (Monum) son 2 exemples de com podria funcionar el centre.

Utilitzeu plataformes de dades i obertes obertes per mobilitzar coneixements col·lectius

Internet de les Coses pilots de tot el món estan evolucionant des d’un model tancat, patentada, per a la detecció de pilot l’exemple de Santander 3, a una basada al voltant de plataformes modulars i especificacions obertes, com a matriu de les Coses projecte 4 de Chicago. Potencialment, això pot fer que Internet de les Coses pilots molt més barats, així com incloure una major diversitat d’idees de conjunt d’una sèrie d’organitzacions. Per aconseguir aquestes ciutats han de: Assegurar-se que tot el maquinari i el programari generat a tot el pilot és de codi obert i especificació oberta, per la qual cosa altres ciutats poden aprendre i construir sobre els resultats d’aquest pilot. Sempre que sigui possible, el pilot s’ha de basar en els projectes existents de codi obert, com el programari de planificació integrat pels plans oberts, en lloc de desenvolupar eines pròpies des de zero.

Obre la solució de problemes als ciutadans, utilitzant eines en línia que permeten a les persones debaten les idees i decidir quin d’ells aconseguir implementat. Millor Reykjavik és un exemple de com fer això. Premis repte són una altra manera de reunir les idees dels ciutadans sobre els temes que són més importants per a ells.Ofereixen un poderós incentiu per complir un repte específic, i poden ajudar a estimular noves idees per a alguns dels desafiaments més difícils que s’enfronten les ciutats.

Feu totes les dades dels sensors obert al públic per ajudar a generar solucions innovadores als reptes urbans. Una vegada que s’allibera de les dades, prestar atenció a la recerca d’usos productius per a les dades. Per exemple, la sèrie Open Data Challenge, un projecte de Nesta i l’Institut Open Data porta empreses, grups comunitaris i governs municipals en conjunt per desenvolupar noves formes d’utilització de dades de la ciutat.

Prengui la conducta humana tan seriosament com la tecnologia

La visió intel·ligent de la ciutat sovint no es reconeix el paper que el comportament i la cultura joc en el camí ciutats funcionen. No obstant això, els patrons no sostenibles de vida – com l’ús intensiu dels recursos o el transport privat – minen les dades i els esforços en la tecnologia portat al fet que les ciutats siguin més sostenibles.Els governs municipals han d’explorar com l’Internet de les coses podria ser utilitzat per promoure el que es coneix com l’economia col·laborativa, on la gent pot accedir a les coses que necessiten, però només utilitza de tant en tant, des d’automòbils fins a eines elèctriques i equips de jardineria. Els governs municipals han de mirar cap al exemple de Seül, que ha donat suport a una sèrie d’iniciatives d’economia de col·laboració.

Invertir en les persones intel·ligents, no només la tecnologia intel·ligent

Sense la capacitat d’interpretar les dades i entendre com i per què es recull, hi ha un greu risc que sigui mal interpretat o ignorat pels empleats del govern de la ciutat. Els governs municipals han d’invertir en formació per donar a tot el personal una comprensió bàsica de maneig de dades, així com la contractació d’especialistes en dades amb habilitats avançades. Internet de les Coses pilots també ha d’invertir en competències digitals per als ciutadans. Els programes reeixits inclouen: CoderDojo, un moviment mundial de clubs comunitaris de programació basats en els joves, i ‘hackathons’ organitzat pel Govern de Singapur, que ensenyar a la gent com utilitzar les dades obertes.

Difondre el potencial de la Internet de les coses a tots els sectors de la societat

Ciutats intel·ligents i l’Internet de les coses solen ser més beneficiós per als ciutadans connectats. No obstant això no tothom utilitza un telèfon intel·ligent, té accés a Internet o el temps per participar amb els seus governs municipals. Les comunitats que estan desatesos per les tecnologies digitals són en general la gent gran, els joves, els malalts i els pobres. Quan el pilotatge d’Internet de les tecnologies de coses, les ciutats han d’explorar formes d’expandir el seu potencial per a aquestes comunitats. Treballar amb intermediaris, inclosos els grups comunitaris, organitzacions benèfiques i ONG podria ser una manera de fer això.

1 https://interact.innovateuk.org/-/internet-of-things-cities-demonstrator
2 http://www.nesta.org.uk/publications/rethinking-smart-cities-ground
3http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1389128613004337
4 https://arrayofthings.github.io/

Download L’informe de Nesta Repensant intel·ligent Ciutats de la terra cap amunt de forma gratuïta a www.nesta.org.uk

Tom Saunders
Principal Investigador – Innovació Internacional

Peter Baeck
Principal Investigador – Pública i Social Innovació
Nesta

Via: http://www.adjacentgovernment.co.uk/

http://www.adjacentgovernment.co.uk/wp-content/uploads/2015/06/Fedma-6226-June-small.pdf

http://www.adjacentgovernment.co.uk/wp-content/uploads/2014/12/Complete-Networks-ebook-web.pdf