Ahir, mentre revisava el meu twitter, vaig trobar una conversa entre dos usuaris que em va deixar intrigat.Estaven parlant sobre les seves últimes inquietuds professionals, cursos que estaven fent i preferències BIM. En aquest punt un d’ells va nomenar un programa del que mai havia sentit parlar, el seu nom és “Edificius”.           Sí, efectivament, jo vaig pensar el mateix que tu, amb aquest nom no es pot anar molt lluny, però com a un dels participants en la conversa semblava convèncer tant com altres dels arxiconeguts programaris BIM, em vaig disposar a comprovar si realment es tractava d’un nou programari competitiu o per contra un petit programa de disseny abocat a fracassar.           Com comprendreu, si l’endemà d’haver conegut aquest programa, em disposo a escriure sobre ell, és perquè no m’ha deixat indiferent, és més, diria que m’ha deixat fascinat.           Es tracta d’un programari BIM GRATUÏT amb totes les funcionalitats dels programari BIM que lideren el mercat, ( Revit, Archicad, All-Pla) però amb l’avantatge de ser fins i tot més intuïtiu en el seu ús que els abans esmentats. Amb el programa pots elaborar de manera senzilla plànols de planta, seccions, alçats, detalls, taules, àbacs, informes, axonometries, perspectives, renders, fotomuntatges, animacions i la resta de documentació necessària per a realitzar un projecte d’arquitectura totalment detallat.

El programari permet una gran versatilitat amb compaginació lliure dels plànols executius i import / export en els formats estàndard com DXF / DWG per als dibuixos, OBJ i 3DS per als objectes, BMP i JPG per al rendering.Les impressions PDF poden ser fàcilment portades a l’iPad gràcies al software gratuït PDF-FolderMaker de ACCA.És possible compartir projectes i realitzar col·laboracions professionals. Totes les dades són guardades en un únic arxiu que qualsevol persona pot obrir i reelaborar gratis amb Edificius Free UPP.

Ara t’estaràs preguntant què és això de Free UPP. Doncs jo diria que una gran idea, ja que és la base perquè el programa es pugui distribuir de manera GRATUÏTA. El sistema Free UPP (Free Utilitzeu Pay Print), permet a l’empresa desenvolupadora, programari ACCA, que tots els seus productes siguin gratuïts, obtenint ingressos, únicament per les impressions o exportacions que facis, és a dir per la teva feina efectiu. El cost de la impressió és molt baix, només 10 cents. d’Euro per cada impressió equivalent al format A4 i pots duplicar les impressions comprades totes les vegades que vulguis. A més perquè estiguis segur de la seva conveniència, les primeres 500 impressions en format A4 són GRATIS. Pagues i reps les factures on line.

Edificius compta amb tots els avantatges d’aquest nou i revolucionari mètode de distribució:

  • Descàrrega GRATIS del programari complet
  • Ús i actualització GRATIS
  • Suport tècnic GRATIS amb e-mail i Fòrum
  • Video Tutorial per a un aprenentatge fàcil, ràpid i gratuït
  • Noves versions del programari amb funcions suggerides pels clients

Els serveis de Suport tècnic, Actualització i Fòrum són reservats als que accedeixen des del programa en el vostre ordinador, el servei de Video Tutorial està disponible per aprofundir temàtiques també abans de la instal·lació.          Edificius amplifica el potencial del BIM integrant i implementant dinàmicament amb les funcionalitats d’altres programari:

  • PRIMUS Free UPP per integrar el pressupost.
  • Edilus Free UPP per integrar el càlcul d’estructures.
  • Primus-K Free UPP Pra integrar la planificació d’obra.
  • SketchUp per a la modelació de sòlids.
  • Edificius-CAD * per dibuixos DWG (per exemple els detalls constructius) inclòs en Edificius.

En definitiva, un gran projecte de programari lliure nascut per triomfar. Més info a:  http://www.accasoftware.com/es/

Via: http://arquirehab.blogspot.com.es/