Cas d’èxit de la solució de videovigilància implementada per Sony en la Marató de Nova York.

Mantenir la seguretat a les ciutats planteja seriosos reptes amb el continu creixement i canvi de les mateixes i, especialment, durant esdeveniments que congreguen grups molt nombrosos de persones. Un exemple d’això podria ser la Marató de Nova York, al qual en la seva última edició (2 de novembre de 2014) van acudir més de 50.000 corredors de 130 països i al voltant d’un milió de persones es va amuntegar als voltants del recorregut per assistir a l’ esdeveniment esportiu durant hores (el temps mitjà per completar la cursa va ser de 4 hores i 35 minuts).

Marató de Nova York 2014

La conseqüència d’aquest focus d’atenció en la seguretat en esdeveniments generalitzats ia gran escala és la necessitat de posar en marxa un pla que garanteixi la seguretat dels corredors i els espectadors. El New York Road Runners (NYRR), club que organitza la cursa anual, i el seu equip mèdic van triar a Virsig LLC, un integrador de sistemes i tecnologies en xarxa amb seu a Nova York, per dirigir i executar els plans de seguretat i per proporcionar assistència i directrius tècniques per augmentar la seguretat.

Cas d’èxit de videovigilància intel·ligent

Virsig, per la seva banda, es va decantar per Sony com a proveïdor de càmeres IP per vigilar la seguretat de la marató amb més participació del món, juntament amb l’assistència d’altres partners tecnològics internacionals, com Firetide, una divisió de UNICOM Global; Milestone Systems i Network Video Technologies.

Cambres de Sony

Calia que les càmeres de Sony realitzaran múltiples funcions, des d’oferir un coneixement de la situació en totes les entrades i les sortides, fins a l’avaluació d’amenaces o gestió del personal. Es van instal·lar més de 50 càmeres de seguretat de Sony al llarg del recorregut, inclosos els models SNC-HM662, SNC-XM632, SNC-WR632C, SNC-CH260 i SNC-CH280, que inclou càmeres fixes amb anàlisi de vídeo integrat i càmeres dom, cilíndriques, de 360 ​​graus i amb funcions de gir, inclinació i zoom.

Instal·lació de cambra a punt de la Marató de Nova York

A més, els coordinadors de la marató necessitaven una càmera que oferís un coneixement de la situació per supervisar les activitats a l’interior dels llocs mèdics i d’emergències. Atès que es tractava d’estructures temporals, no va ser possible aprofitar els avantatges de les vistes de diverses càmeres. Per a aquestes zones, es va seleccionar la SNC-HM662, una càmera de 5 MP capaç d’oferir vistes de 360 ​​graus amb un sol sensor. Des d’aquesta cambra, els organitzadors de la cursa van poder saber exactament el que succeïa en tot moment a cada lloc.

Gestió de vídeo

Com a resultat, les càmeres de seguretat de Sony es van coordinar a través de XProtect Corporate de Milestone Systems, un potent programari de gestió de vídeo (VMS) IP dissenyat per a instal·lacions d’alta seguretat a gran escala. Per la seva banda, les càmeres IP de rang dinàmic molt ampli van ser col·locades al llarg de, aproximadament, l’últim quilòmetre i mig de la cursa a Central Park i al voltant de la línia de meta.

Pantalles de videovigilància

El model de càmera IPELA ENGINE SNC-XM632 es va utilitzar en diverses ubicacions per obtenir una visió general de les zones al voltant dels punts d’entrada i sortida de la cursa. La càmera disposava d’un camp de visió gran angular de 113 graus i un sensor d’imatge Full HD d’alta resolució que oferia imatges amb un nivell de detall molt més gran i extens que qualsevol altre utilitzat en el passat.

La possibilitat de configurar el sistema de manera ràpida i eficient va ser una de les claus de la solució proposada. Tot i que la marató se celebra durant el dia, la configuració es realitza durant els dies previs i les càmeres instal·lades havien d’oferir un rendiment fiable durant el dia i la nit. Les càmeres cilíndriques d’alta definició utilitzades estaven equipades amb il·luminadors d’infrarojos que proporcionaven als coordinadors de la cursa unes imatges sense interrupcions, independentment de les condicions d’il·luminació.

Cambres de Sony a la Marató de Nova York

La climatologia en els dies previs a la marató va ser molt adversa, amb temperatures baixíssimes i pluja, de manera que per Virsig era important utilitzar càmeres que fossin resistents i autònomes. Requisit cobert pels dispositius elegits ja que s’ajusten automàticament per satisfer les necessitats d’il·luminació i ambientals, i afrontar les impredictibles exigències del temps. Això assegura que els responsables de la cursa poden respondre davant d’imprevistos i emergències mèdiques, sabent que les càmeres realitzaran la seva comesa sense l’atenció d’un equip.

Via: www.esmartcity.es