Hadrian de Fastbrick Robotics: el robot que construeix cases, col·loca 1000 maons a l’hora.

http://construction-robotics.com/
Potser s’hauran de canviar les lleis i normatives de construcció a Espanya i el món per adaptar-se a les noves tecnologies (el CTE), aquest robot col·loca 1.000 maons a l’hora.

Descripció: \\ Svrbcn \ DAVID \ web_ict \ Gadgets \ 0262 \ roboto.jpg

Descripció: \\ Svrbcn \ DAVID \ web_ict \ Gadgets \ 0262 \ robot-constructor-925x600.jpg

Descripció: \\ Svrbcn \ DAVID \ web_ict \ Gadgets \ 0262 \ 2015.08.14 13-35-29.jpg

Des d’Austràlia arriba aquest robot gegant que és capaç, mitjançant el disseny CAD 3D i els seus sensors, de construir una casa completa en dos dies.

Parlem de robots gairebé diàriament ja que la quantitat de tasques que poden realitzar és enorme i poden involucrar-se en infinitat de sectors. L’últim és aquest robot que han creat a Austràlia i s’ha convertit en el rei de la construcció.

Es tracta d’una enorme màquina basada en una ploma telescòpica de 28 metres de llarg que és capaç de col·locar els maons necessaris per crear una casa. Òbviament, el robot no es cansa, així que no ha de parar de treballar.

D’aquesta manera, és capaç de col·locar fins a 1.000 maons per hora, utilitzant adhesiu a pressió per unir-los. En total, podria construir una casa en dos dies, el que serien unes 150 cases en un sol any.

Òbviament el robot no col·loca els maons al tun tun, sinó que actua a manera d’impressora 3D, guiant-se pels plans creats mitjançant un programa 3D CAD, en el qual estan definit amb exactitud la situació de cada un (una cosa fonamental per assegurar la integritat de la casa).

Ni més ni menys que 10 anys de desenvolupament hi ha després d’aquest robot constructor de cases i Hadrian, que així és com es diu, ha costat més de 7 milions de dòlars a Fastbrick Robotics.

No és que aquest robot vagi a substituir a tots els humans que treballen en la construcció, però sí afirmen que serà de gran ajuda per donar servei a l’enorme demanda d’habitatge d’una forma ràpida i barata o com a mínim facilitar tasques rutinàries.

Veure vídeo demo: https://www.youtube.com/watch?v=Rg3K-rFUw7U