Comencen les sancions per als propietaris d’habitatges que obtinguin certificats energètics falsos. Els inspectors han començat a imposar les primeres multes per aquest frau. És la pràctica irregular més generalitzada entre els ‘casolans’ que lloguen els seus pisos

Certificats energètics.

Segons ha sabut El Confidencial Digital de fonts del sector, Indústria ha detectat que, en bona part de les visites als domicilis, les dades que s’obtenen en la revisió de l’immoble no coincideixen després amb els que recull el certificat.

Multes de 6.000 euros per falsificar

Dos anys després de l’entrada en vigor del Reial Decret 235/2013, de 5 d’abril, que obliga que tots els immobles que es venguin o es lloguin per més de quatre mesos disposin d’un certificat d’eficiència energètica, han començat a imposar- les primeres multes .

Segons les fonts consultades, Indústria ha posat el seu punt de mira en els propietaris que falsifiquen aquests documents. Els ‘casolans’ d’aquests habitatges han rebut ja sancions de 6.000 euros .

Es van a intensificar les inspeccions

Aquesta moratòria sense càstig, que ha durat dos anys i pretenia facilitar l’adaptació dels immobles, ha acabat . D’aquí a l’estiu, els mesos en què més moviment es registra en el mercat del lloguer, Indústria intensificarà les tasques d’inspecció i vigilància dels certificats expedits.

En aquestes inspeccions es van a prioritzar els certificats corresponents a les qualificacions energètiques més altes (A o B).

Els tècnics comproven que l’expedidor disposa de la titulació habilitant (arquitecte o arquitecte tècnic, enginyer o enginyer tècnic), visiten l’immoble i, sobretot, verifiquen que les dades recollides siguin certes.

Habitatges a Internet sense validar

Aquesta nova política de càstig i sanció persegueix altre objectiu: alertar que no han iniciat encara els tràmits per a la sol·licitud .

S’ha detectat que la majoria dels propietaris particulars publiciten els seus habitatges a Internetencara sense la validació corresponent.

Una altra irregularitat és que les agències immobiliàries permeten que el certificat se sol·liciti un cop s’hagi assegurat la venda o el lloguer i no per l’anunci, com exigeix ​​la normativa vigent.

Les multes que s’estan imposant per no disposar del document en aquesta fase són inferiors: se situen en els 1.000 euros .

Via: http://www.elconfidencialdigital.com/