solarwindows-tech-display-1031x686

L’empresa SolarWindow Technologies ha anunciat que les seves noves cèl·lules solars poden produir 50 vegades més energia que els panells que es fan servir avui dia. D’aquesta manera, el retorn de la inversió es produeix d’una manera més ràpida i podria ser una solució per a les llars i oficines.

Les noves cèl·lules és un panell solar transparent, com una mena de finestra solar. El seu compost és únic al món. Els panells de vidre es tracten primer amb un recobriment fotovoltaic compost per carboni, hidrogen, nitrogen, oxigen, i alguns compostos que SolarWindow està mantenint en secret.

La capa activa absorbeix la llum, mentre que els conductors transparents fan que l’extracció de l’energia sigui possible. Amb aquests panells, es pot utilitzar per a l’interior de les llars o oficines amb grans vidrieres, segons explica Digital Trends.

Un altre dels avantatges d’aquest nou sistema d’energia solar és que aquestes finestres solars poden utilitzar la llum natural, però també funcionar a l’ombra fins i tot amb llum artificial, per la qual cosa podria revestir tot un edifici i fer que generin energia tots els panells.

Aquest panell és un prototip amb el qual s’està treballant, però la intenció és poder comercialitzar d’aquí a quatre anys, diu la companyia.

Via: http://elperiodicodelaenergia.com/