A Marsella es prova el pilot d’una tecnologia d’accés i acceptació de títols de transport que detecta als que intenten entrar sense pagar.

20160215-sistema-xerox-tran

L’estació de tren de Saint Charles de Marsella, a França, forma part d’un projecte pilot de sistema intel·ligent d’accés i validació de bitllets de transport, que utilitza la tecnologia d’escanejat 3D i distingeix amb precisió als passatgers que viatgen amb bitllet de els que no ho fan, cosa que resulta complicat fer amb les solucions actuals, que utilitzen sensors d’infrarojos.

Aquest sistema integra portes de vidre envoltades per una tira de llum LED, que canvia de color per indicar als viatgers si la porta està operativa o si el seu bitllet ha estat validat o rebutjat. Quan es detecta a un usuari sense bitllet, el sistema adverteix als agents de seguretat amb un senyal acústic o visual.

Dissenyat per a xarxes de transports tancades, aquest sistema d’accés és modular i és compatible amb tots els formats de validació de bitllets, inclòs el magnètic, sense contacte, telèfons amb NFC o codis de barres.Aquesta nova generació d’equips també compleix amb tots els requisits de protecció de la privacitat.

D’altra banda, per garantir la seguretat dels passatgers, la porta s’obre automàticament si detecta alguna cosa que s’hagi pogut quedar encallat.Es tracta d’una tecnologia que ha estat dissenyada, desenvolupada i fabricada a França per la companyia Xerox.

Via: www.xerox.es