Imatge: University College London

La imatge que podeu veure a dalt és una il·lustració de la University College London, on s’està treballant en un sistema que permeti, gràcies al senyal WiFi ia les torres de comunicació de mòbils, detectar moviments de persones que es trobin en un altre recinte, fins i tot protegits per murs de fins a 25 cm d’ample.

La idea és detectar l’efecte Doppler dels moviments de qui es vol detectar, i usar la informació per determinar la seva posició en tot moment. Cada vegada que algú es mou “empeny” les ones que es troben al seu voltant, i aquest “empenta” és el que pot ajudar a informar com si d’un radar es tractés.

El sistema calcula les posicions de destinació mitjançant la comparació de dos senyals: un canal de referència que la recepció del senyal de la línia de base del punt d’accés Wi-Fi o d’una altra font de RF, i un canal de vigilància, que recull les ones Doppler generades pel subjecte en moviment.

Aquest mètode ha guanyat el premi Engineering Impact en la categoria de RF i comunicació en el National Instrument s NI Week 2015 , celebrat la setmana passada a Austin, Texas, i es diferencia d’alternatives semblants en el fet que no ha d’emetre res, ja que fa servir les ones que ens envolten (tant WiFi com torres de mòbils) per a realitzar el treball de detecció.

De moment només es pot veure un punt de l’objecte que es mou, res molt detallat, però s’està avançant per augmentar la precisió, tal com informen en aquest article .

Via: http://wwwhatsnew.com/